Maak kennis met bijBouwe

bijBouwe maakt het voor consumenten mogelijk om buiten de bank om een hypotheek af te sluiten, via een adviseur of volledig online. Als eerste volledig online hypotheekverstrekker van Nederland hebben wij de ervaring om een soepele, fijne digitale ervaring te bieden. Dat scheelt een hoop tijd, geld en gedoe.

bijBouwe is een merk van Dynamic Credit. Onder het label Dynamic verstrekken wij verhuurhypotheken voor consumenten.

Klantgericht

Het vertrekpunt van bijBouwe is huizenkopers zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over het afsluiten van een hypotheek. Vervolgens bieden we onze klanten verschillende manieren om hun keuze te maken: helemaal zelf, met ondersteuning van één van onze adviseurs, of met hun eigen onafhankelijke adviseur.

bijBouwe werkt dagelijks aan het verbeteren van de dienstverlening voor klanten. Samen met onze klanten zoeken wij manieren om hypotheken directer, makkelijker en voordeliger af te kunnen sluiten.

undefined

Vraag en aanbod

Banken doen een stapje terug op de hypotheekmarkt. Op die ontwikkeling spelen wij in. bijBouwe koppelt de vraag van consumenten naar hypotheekgeld direct aan het aanbod van institutionele beleggers zoals (Nederlandse) pensioenfondsen en verzekeraars.

Beleggers krijgen op deze manier een goed en duurzaam rendement op hun investering. Consumenten profiteren op hun beurt van een scherpe rente. Dit geldt bij afsluiten, maar ook bij het vernieuwen van je rentevastperiode. Nieuwe en bestaande klanten krijgen in dezelfde situatie altijd dezelfde rente aangeboden.

Deze manier van hypotheken verstrekken betekent dat sommige rentetarieven even uitverkocht zijn voor nieuwe klanten. Bestaande klanten kunnen altijd alle rentetarieven aanvragen.

bijBouwe - de hypotheek zonder bank

Een langere historie

bijBouwe is sinds 2015 actief op de Nederlandse hypothekenmarkt en is onderdeel van Dynamic Credit. Dynamic is sinds 2003 actief als vermogensbeheerder en adviseur voor institutionele beleggers zoals pensioenfondsen, verzekeraars en banken, en biedt sinds 2019 onder haar eigen naam ook de Dynamic Verhuurhypotheek aan.

Naast bijBouwe beheert Dynamic Credit ook voor andere beleggers kapitaal in Nederlandse woninghypotheken, dit gebeurt onder andere voor de Hypotrust-labels Elan en Woonbewust. Op dit moment beheert Dynamic Credit een gecommiteerd vermogen van meer dan 9 miljard euro voor institutionele beleggers. Sinds maart 2022 heeft BNP Paribas Asset Management een meerderheidsbelang in Dynamic Credit. Dankzij deze partnership heeft Dynamic toegang tot een groot, internationaal netwerk voor het verkrijgen van funding voor haar hypotheekproducten.

Werken voor bijBouwe?

Op dit moment hebben we geen openstaande vacatures. Denk je toch dat je een goede aanvulling voor het bijBouwe team kan zijn? Stuur dan je open sollicitatie naar marketing@bijbouwe.nl en we nemen contact met je op!

Bekijk ook eens ons moederbedrijf Dynamic of er een interessante vacature voor jou tussen staat:

Werken bij Dynamic

Ons team

Bouwe Kuik - Oprichter en Commercieel Directeur
Bouwe Kuik

CEO

Sietse van den Wijngaart - Product Manager
Sietse van den Wijngaart

Product Manager

Kim Tarroe
Kim Tarroe

Accountmanager

Meest recente persberichten

bijBouwe in de pers
Pers

bijBouwe is weer beschikbaar in de rentetarieven van 15 tot 30 jaar rentevast niet-NHG, dankzij een bestaande belegger

Oscar VerheijenOscar Verheijen28 October 2020
bijBouwe in de pers
Pers

bijBouwe na sterke stijging uitverkocht in enkele segmenten

Oscar VerheijenOscar Verheijen24 April 2020
bijBouwe in de pers
Pers

bijBouwe vindt nieuwe investeerder voor Nederlandse hypotheken

Oscar VerheijenOscar Verheijen13 March 2020