bijBouwe staat voor duurzaamheid

Investeren in een duurzamere woning levert je klant vaak direct geld op door een lagere energierekening, én verhoogt de waarde en wooncomfort van de woning. Bovendien is gebleken dat we kwetsbaar zijn voor sterk stijgende energieprijzen. In gesprek gaan over een duurzamere woning is daardoor onderdeel van je zorgplicht als adviseur. Gelukkig hoeft dit gesprek niet zo ingewikkeld te zijn. Wij helpen je daar graag bij.

Verduurzaming biedt kansen bij hypotheekadvies

Wie zich wil onderscheiden als hypotheekadviseur, neemt verduurzaming mee in het advies. Je helpt je klant aan lagere energielasten, meer wooncomfort en een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Het moment van aankoop, verbouw of oversluiten is daarvoor hét uitgelezen moment. Om het gesprek goed op gang te brengen hebben wij een energielabeldrempel geïntroduceerd.

Dat betekent dat je alleen nog een woning met energielabel D of slechter bij ons kunt financieren als er een verbeterplan wordt aangeleverd om de woning naar C of beter te verduurzamen. Dit doen we niet om klanten uit te sluiten, maar juist om het gesprek aan te gaan over de voordelen van verduurzaming. Want juist bij woningen met slechtere energielabels kan een investering in duurzaamheid geld opleveren.

bijBouwe staat voor duurzaamheid in advies

bijBouwe zet in op woonlastenverlaging voor jouw klant

Lage maandlasten beginnen bij een lage hypotheeklast. Wij helpen met onze scherpe rentes, maar ook met het opstellen van een verbeterplan om de energielasten te verlagen. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit kan je in 5 minuten regelen met een online tool zoals homeQgo. Juist bij woningen met label D-G levert deze investering vaak meer op dan die kost, met als resultaat lagere woonlasten voor je klant. Benieuwd hoe je de woonlasten van je klant met een woning met label D-G kunt verlagen? Klik dan op onderstaande knop.