bijBouwe staat voor duurzaamheid

Ken jij de financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en neem jij deze al mee in je advies?

Wist je dat:

  • Een beter energielabel steeds belangrijker wordt. Een labelsprong van G naar C maakt de gemiddelde woning 8,3% meer waard. Op een huis van € 350.000 is dat bijna € 30.000!
  • Het verwarmen van een woning zonder isolatie kost meer dan 5x zoveel stroom als bij een goed geïsoleerd huis.
  • Spouwmuurisolatie kan tot 9% rendement op je investering opleveren.
  • Met een HR-ketel stoot je jaarlijks gemiddeld 250kg minder CO2 uit, wat ongeveer gelijk is aan een autorit naar Rome.

Bron: Milieu Centraal (2023)

Verduurzaming biedt kansen bij hypotheekadvies

Wie zich wil onderscheiden als hypotheekadviseur, neemt verduurzaming mee in het advies. Je helpt je klant aan lagere energielasten, meer wooncomfort en een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Gewoon vanuit zijn luie stoel. Het moment van aankoop, verbouw of oversluiten is daarvoor hét uitgelezen moment, en bovendien zijn hypotheekrentepercentages vaak voordeliger dan die van groene leningen. Maar de huizenkoper heeft veel aan zijn hoofd. Daar kan jij mee helpen.

bijBouwe staat voor duurzaamheid in advies

Verduurzaming van de woning in 3 stappen

bijBouwe geeft jou en je klanten meer inzicht in de mogelijkheden om de woning te verduurzamen. Wij werken hiervoor samen met HomeQgo.

1

Doe de HomeQgo energiescan

Bepaal samen met de klant welke energiebesparende maatregelen relevant zijn en wat het mag kosten. Geef deze kosten op als duurzaamheidsbudget bij de hypotheekaanvraag. Het maken van deze berekening duurt maar 2 minuutjes.

2

Vraag de bijBouwe hypotheek aan

Een bijBouwe Hypotheek met verduurzaming aanvragen is niet anders dan je van ons gewend bent. Als de hypotheekaanvraag akkoord is, wordt het duurzaamheidsbudget dat je via homeQgo bepaald hebt in een bouwdepot voor de klant klaargezet, net als bij een reguliere verbouwing.

3

Vind betrouwbare installateurs

De klant kiest zelf de installateur die de energiebesparende maatregelen moet gaan plaatsen, en vraagt offertes op. Dit kan bij HomeQgo, maar ook ergens anders. De kosten kunnen gewoon gedeclareerd worden vanuit het bijBouwe bouwdepot.

Hoe krijg ik mijn klant geïnteresseerd in duurzaamheid?

Heb je een vraag of beheerverzoek over een lopende bijBouwe hypotheek?

Waarom staat bijBouwe voor verduurzaming?

Nederland staat voor een enorme vergroeningsopgave. De verduurzaming van woningen kan hierbij een belangrijke rol spelen. Wie zijn huis verduurzaamt mag meer lenen, tot 106% van de woningwaarde. Toch maken maar weinig huizenkopers hier gebruik van bij het afsluiten of oversluiten van een hypotheek. Een gemiste kans, vinden wij. Daarom maken we het gemakkelijk om inzicht te krijgen in hoe klanten duurzaamheid kunnen financieren.