bijBouwe staat voor duurzaamheid

Ken jij de financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en neem jij deze al mee in je advies?

Wist je dat:

  • Met een set van 10 zonnepanelen bespaar je jaarlijks bijna € 500.
  • Het verwarmen van een woning zonder isolatie kost meer dan 5x zoveel stroom als bij een goed geïsoleerd huis.
  • Spouwmuurisolatie kan tot 10% rendement op je investering opleveren.
  • Met een HR-ketel stoot je jaarlijks gemiddeld 250kg minder CO2 uit, wat ongeveer gelijk is aan een autorit naar Rome.

Bron: Milieu Centraal (2018)

Verduurzaming biedt kansen bij hypotheekadvies

Wie zich wil onderscheiden als hypotheekadviseur, neemt verduurzaming mee in het advies. Je helpt je klant aan lagere energielasten, meer wooncomfort en een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Gewoon vanuit zijn luie stoel. Het moment van aankoop, verbouw of oversluiten is daarvoor hét uitgelezen moment, en bovendien zijn hypotheekrentepercentages vaak voordeliger dan die van groene leningen. Maar de huizenkoper heeft veel aan zijn hoofd. Daar kan jij mee helpen.

bijBouwe staat voor duurzaamheid in advies

Verduurzaming van de woning in 3 stappen

bijBouwe geeft jou en je klanten meer inzicht in de mogelijkheden om de woning te verduurzamen. Wij werken hiervoor samen met HomeQgo.

1

Doe de HomeQgo energiescan

Bepaal samen met de klant welke energiebesparende maatregelen relevant zijn en wat het mag kosten. Geef deze kosten op als duurzaamheidsbudget bij de hypotheekaanvraag. Het maken van deze berekening duurt maar 2 minuutjes.

2

Vraag de bijBouwe hypotheek aan

Een bijBouwe Hypotheek met verduurzaming aanvragen is niet anders dan je van ons gewend bent. Als de hypotheekaanvraag akkoord is, wordt het duurzaamheidsbudget dat je via homeQgo bepaald hebt in een bouwdepot voor de klant klaargezet, net als bij een reguliere verbouwing.

3

Vind betrouwbare installateurs

De klant kiest zelf de installateur die de energiebesparende maatregelen moet gaan plaatsen, en vraagt offertes op. Dit kan bij HomeQgo, maar ook ergens anders. De kosten kunnen gewoon gedeclareerd worden vanuit het bijBouwe bouwdepot.

Het belang van advies

Duurzaamheid lijkt voor velen ingewikkeld of te duur, maar dat hoeft niet zo te zijn. Jouw advies en inzicht in de klantsituatie is daarbij van onschatbare waarde. We willen duurzaamheid voor jou met tips en tools daarom zo makkelijk mogelijk maken.

homeQgo & bijBouwe

homeQgo

Het innovatieve homeQgo heeft een online rekenmodel ontwikkeld waar klanten kosteloos een duurzaamheidscheck kunnen doen. Op basis van adresgegevens kan je via HomeQgo:

  • Een 3D-duurzaamheidsscan maken van iedere woning in Nederland
  • Een gratis overzicht ontvangen van mogelijke energiebesparende maatregelen, wat het kost en hoeveel je bespaart
  • Gemakkelijk leveranciers selecteren en een afspraak inplannen (optioneel)
bijBouwe - de hypotheek zonder bank

bijBouwe

Wij willen van verhuizen en verduurzamen een logische combinatie maken. Daarom kan je bij ons gemakkelijk en snel een duurzaamheidsbudget opgeven voor de klant. Automatisch wordt berekend hoe hoog de nieuwe hypotheeklasten worden. Zo kan je eenvoudig berekenen of de verduurzaming binnen de hypotheek gefinancierd kan worden.

Bovendien gaat het declareren van de kosten voor verduurzaming gewoon vanuit het bijBouwe bouwdepot, net als bij een verbouwing.

NHG

Kosten berekenen

Maar hoe weet je of de benodigde investering wel binnen de hypotheek past? NHG heeft hiervoor een aantal tools gemaakt.

Hoe krijg ik mijn klant geïnteresseerd in duurzaamheid?

Heb je een vraag of beheerverzoek over een lopende bijBouwe hypotheek?

Waarom staat bijBouwe voor verduurzaming?

Nederland staat voor een enorme vergroeningsopgave. De verduurzaming van woningen kan hierbij een belangrijke rol spelen. Wie zijn huis verduurzaamt mag meer lenen, tot 106% van de woningwaarde. Toch maken maar weinig huizenkopers hier gebruik van bij het afsluiten of oversluiten van een hypotheek. Een gemiste kans, vinden wij. Daarom maken we het gemakkelijk om inzicht te krijgen in hoe klanten duurzaamheid kunnen financieren.