Verduurzamen = woonlasten verlagen

Lage maandlasten beginnen bij een lage hypotheeklast. Wij helpen daarbij met onze scherpe rentes, maar ook met het opstellen van een verbeterplan om de energielasten te verlagen. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit kan je in 5 minuten regelen met een online tool zoals homeQgo. Juist bij woningen met label D-G levert deze investering vaak meer op dan die kost, met als resultaat lagere woonlasten voor je klant.

Benieuwd hoe je de woonlasten van je klant met een woning met label D-G kunt verlagen?

In ons Handboek vind je daar meer informatie over. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel dan naar 024 8000 783 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00u). Onze Duurzaamheidsdesk staat voor je klaar om je te helpen bij het opstellen van een verbeterplan.

Veelgestelde vragen over het verbeterplan en duurzaamheid

  • Alle onderwerpen
  • Duurzaamheid
  • Verbeterplan

Tegenwoordig kan je maximaal 100% van de marktwaarde lenen in je hypotheek. Alle kosten die buiten je hypotheeklening vallen moet je dus helemaal zelf betalen. Bijvoorbeeld met spaargeld of een schenking.

Als je kan aantonen dat je gaat investeren in energiebesparende maatregelen kan je echter tot wel 106% van je woningwaarde lenen in je hypotheek. Deze extra 6% moet je dan wel volledig investeren in het energiezuiniger maken van je huis. En je financiële situatie moet wel sterk genoeg zijn om deze hogere hypotheek te kunnen dragen.

Er zijn drie redenen waarom je huis zou moeten verduurzamen:

  1. Kosten - Wanneer je een woning hebt met een energielabel van C of lager, is het doorgaans financieel interessant om het energieverbruik van de woning terug te brengen.

  2. Comfort - Het verduurzamen van je woning levert veel comfort op. Zo zorgt goede isolatie ervoor dat de warmte binnen blijft in de winter, of buiten blijft in de hete zomer. Daarnaast zorgen zonnepanelen op je dak ervoor dat de zolder een stuk minder snel heet wordt. Zeker nu we vaker thuiswerken, kan dat veel woonplezier brengen.

  3. Het klimaat - Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Natuurlijk zjin industrie, landbouw en vervoer de grootste vervuilers, maar de bebouwde omgeving is nog steeds verantwoordelijk voor zo'n kwart van de co2 uitstoot. Dat kan en moet minder. Als woningbezitter kan je echt een verschil maken in de energietransitie.

Eerst bepaal je welke maatregelen geschikt zijn om jouw woning duurzamer te maken. Dit kan je doen door de duurzaamheidscheck te doen bij HomeQgo. Hierin zie je welke maatregelen interessant zijn voor jouw woning, wat de benodigde investering is én hoe snel je deze terugverdient door een lagere energierekening.

Op deze pagina vind je meer informatie over het aanvragen van een verhoging. De verhoging wordt behandeld als een nieuwe hypotheekaanvraag. Zodra deze aanvraag is goedgekeurd en afgerond, wordt het bedrag van de verhoging in een bouwdepot gestort en kan je de uitgaven voor je verduurzaming declareren.

HomeQgo kan je helpen bij het vinden van leveranciers en installateurs.

Het is niet voor iedereen mogelijk om geld te verdienen met duurzaamheid. Van het gas af of een nul-op-de-meter woning kost veel geld en zal niet altijd een positieve rekensom zijn. Maar als jij een wat oudere woning hebt, met een energielabel van C of lager, kan het wel degelijk uitmaken om je woning te verduurzamen. Zo is het goed isoleren van je woning iets waar je sowieso baat bij hebt, en zijn er daarna nog veel andere mogelijkheden. We helpen je graag bij het maken van de rekensom.

Wij werken al een aantal jaar samen met homeQgo rondom het thema duurzaamheid. Zij hebben slimme software gebouwd om op basis van kadastrale gegevens een berekening te maken welke duurzame maatregelen geschikt zijn voor jouw woning, wat dat kost en wat dat oplevert aan besparingen.

Zij hebben ook een netwerk van installateurs die je kunnen helpen bij het plaatsen van de energiebesparende maatregelen die je kiest. De Rabobank heeft onlangs een meerderheidsbelang genomen in homeQgo, maar gelukkig werken ze nog steeds graag met ons samen.

Benieuwd hoe je jouw woning kunt verduurzamen? Doe de duurzaamheidscheck bij HomeQgo.

Wij weten veel over hypotheken, maar wat minder over duurzame maatregelen. Dus zodra je een inhoudelijke vraag hebt over duurzame maatregelen, neem dan even contact op met onze duurzaamheidspartner homeQgo. Je kunt hun bellen, mailen, WhatsAppen of met ze chatten.

Ga naar de website van homeQgo voor meer informatie.

Dat verschilt per maatregel die je treft. Zonnepanelen zijn doorgaans binnen zo'n 6 jaar terugverdiend, terwijl het bij een warmtepomp/lagetemperatuurverwarming combinatie een stuk langer duurt voordat deze is terugverdiend.

Wanneer je de duurzaamheidscheck doet doen bij HomeQgo kom je erachter welke maatregelen voor jouw woning interessant zijn en hoe snel je deze investering terugverdient.

Het verbeterplan-proces, visueel gemaakt

bijBouwe Verbeterplan: Infographic