Met een duurzame woning klaar voor de toekomst

Het klimaat verandert snel, en we zijn kwetsbaar voor sterk stijgende energieprijzen. Reden genoeg om te investeren in een duurzame woning. Dat levert de klant vaak direct geld op door een lagere energierekening, en verhoogt de waarde en wooncomfort van de woning. Bovendien maakt Europese richtlijn EPBD IV dat een woning met een slecht energielabel na 2032 moeilijker verkocht kan worden. Dat betekent dat de klant nu al moet nadenken over verduurzaming.

Verduurzaming en gemak, hand in hand

Je kunt alleen nog een woning met energielabel D of slechter bij ons financieren als je een verbeterplan aanlevert om de woning naar C of beter te verduurzamen. Dit doen we niet om mensen buiten te sluiten, maar juist om het gesprek aan te gaan over de voordelen van verduurzaming. Want juist bij woningen met slechtere energielabels kan een investering in duurzaamheid geld opleveren. Op deze pagina geven we je graag meer informatie over hoe we je kunnen helpen bij het verduurzamen van je woning.

Over het verbeterplan

Het maken van een verbeterplan was in het verleden best ingewikkeld. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende energieadviseurs en energiebespaartools die je kunnen helpen bij het inschatten welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de investering moet zijn en wat de energiebesparingen kunnen worden. Op bijbouwe.nl/verduurzaming/verbeterplan geven we meer informatie over welke voorwaarden we stellen aan een verbeterplan en hoe deze opgesteld wordt.

Verduurzaming van je woning in 3 stappen

bijBouwe geeft je meer inzicht in de mogelijkheden om je woning te verduurzamen.

1

Doe de homeQgo energiescan en bepaal je budget

Vul je adres in de HomeQgo-tool en bekijk hoe je kan verduurzamen, hoeveel je kan besparen en wat het kost. Bepaal je gewenste investering in energiebesparende maatregelen.

2

Sluit je bijBouwe hypotheek af

Geef de benodigde investering aan bij je bijBouwe hypotheekaanvraag.Als je hypotheekaanvraag akkoord is, wordt je duurzaamheidsbudget in een bouwdepot voor je klaargezet.

3

Vind betrouwbare installateurs

Vraag offertes op bij geselecteerde installateurs via HomeQgo, en betaal ze vanuit je bouwdepot.

Meer over verduurzaming en je hypotheek

Alles over energiebesparende maatregelen, hoe je dit financiert via je hypotheek en het verbeteren van je energielabel lees je hier.

Financiering van energiebesparende maatregelen? [Groene hypotheek]
Blog

Financiering van energiebesparende maatregelen? [Groene hypotheek]

Oscar VerheijenOscar Verheijen30 December 2020
Het bewijs van een duurzame woning: wat is mijn energielabel en wat betekent het?
Blog

Het bewijs van een duurzame woning: wat is mijn energielabel en wat betekent het?

Oscar VerheijenOscar Verheijen4 November 2020
Waarom wil je niet verduurzamen?
Blog

Waarom wil je niet verduurzamen?

Oscar VerheijenOscar Verheijen6 April 2021