bijBouwe in de persbijBouwe in de pers
Pers

bijBouwe is weer beschikbaar in de rentetarieven van 15 tot 30 jaar rentevast niet-NHG, dankzij een bestaande belegger

Oscar VerheijenOscar Verheijen28 October 2020

AMSTERDAM, 26 oktober – bijBouwe is weer beschikbaar in de rentetarieven van 15 tot 30 jaar rentevast niet-NHG, dankzij een bestaande belegger. Daarnaast introduceert bijBouwe een vooraankondiging voor rentetarieven die uit dreigen te verkopen, zodat adviseurs beter kunnen anticiperen op wisselingen in funding.

Waarom waren jullie niet beschikbaar?

Dat komt door de manier waarop wij werken. Beleggers investeren via ons in specifieke combinaties van rentevastperiodes en LTV, renteklassen. Wanneer een bepaalde renteklasse leeg is, en er geen nieuwe investeerder is opgelijnd, dan zoeken we geen nieuwe klanten voor die rentes.

Dit is niet nieuw in de markt. Wanneer bijvoorbeeld banken geen nieuwe klanten zoeken, verhogen zij de rentes. Dat willen wij niet. Wij bieden nieuwe klanten altijd een eerlijke rente of we bieden ze niets. Voor bestaande klanten is er altijd geld beschikbaar voor een verlenging of verhoging tegen een scherpe rente.

In de coronacrisis stortte Nederland zich massaal op het kopen van en het oversluiten van hun hypotheek, adviseurs en klanten wisten ons in grote aantallen te vinden. Hierdoor is de beschikbare funding voor nieuwe klanten veel sneller opgegaan dan we hadden verwacht, en moesten we sommige rentetarieven sluiten.

Waarom zijn jullie nu wel weer beschikbaar?

Gelukkig hebben onze beleggers vertrouwen in Nederlandse hypotheken en in bijBouwe. Daarom hebben we nu dankzij een bestaande belegger weer voldoende beschikbaarheid in 15-30 jaar, niet-NHG. We verwachten hiermee in ieder geval tot het einde van het jaar voldoende funding beschikbaar te hebben.

Kan het weer gebeuren, en zo ja, wat gaan jullie daaraan doen?

Het is inherent aan de manier waarop wij hypotheken verstrekken dat het mogelijk weer kan gebeuren, en de markt blijft onvoorspelbaar. We begrijpen dat het vertrouwen van sommige adviseurs hierin wat beschadigd kan zijn.

Daarom introduceert bijBouwe een vooraankondiging als een rentetarief binnen 2 weken uit dreigt te verkopen.

Uiteraard zijn we constant met verschillende beleggers in gesprek om ook voor de periode daarna weer voldoende funding beschikbaar te hebben, zodat we jullie kunnen blijven helpen aan een hypotheek met een scherpe rente, uitstekende voorwaarden en voorspelbare verwerkingstijden.

Wat is de impact op bestaande klanten van dit type hypotheekverstrekking? Zoals altijd geldt: voor bestaande klanten is er altijd funding beschikbaar om te verhogen of te verlengen, en alle offertes zijn altijd gedekt.

Voor een actueel overzicht van de rentes die beschikbaar zijn voor nieuwe klanten verwijzen wij naar onze rentepagina.

Voor meer informatie

Origineel persbericht (pdf)

Klaar voor je hypotheekaanvraag?

Bereken wat je kan lenen of start direct je hypotheekaanvraag. Liever zelf of toch advies? De keuze is aan jou.