bijBouwe in de persbijBouwe in de pers
Pers

bijBouwe zet met Inkomensbepaling Loondienst in op meer data-gedreven acceptatie

Oscar VerheijenOscar Verheijen4 July 2019

AMSTERDAM, 4 juli – Vandaag treedt bijBouwe toe tot de kleine groep aanbieders die de mogelijkheid voor Inkomensbepaling Loondienst aanbiedt. Dit is een nieuwe methode om toetsinkomen te berekenen op basis van het UWV verzekeringsbericht.

Voor mensen in loondienst is de Inkomensbepaling Loondienst een beter, sneller en betrouwbaar alternatief voor de bekende werkgeversverklaring. Daarom zijn we ontzettend blij dit te kunnen faciliteren voor onze klanten en hun adviseurs.

Handig!

Inkomensbepaling Loondienst is ontwikkeld door samenwerkingsverband ‘Handig!’, een initiatief van HDN, ING, NHG, Florius, ABN AMRO, Rabobank, De Hypotheker en IG&H. Het doel was het aanvragen van een hypotheek zo snel en volledig mogelijk maken op basis van digitale, gevalideerde brondata.

De voordelen

Het aanleveren van een werkgeversverklaring is een onhandige hobbel in het hypotheekaanvraag proces. Het kost tijd om het juist ingevuld en ondertekend bij je geldverstrekker te krijgen en het levert bij de klant, adviseur als ook bij de geldverstrekker vaak veel frustraties op. Daarom is deze nieuwe Inkomensbepaling Loondienst op basis van het UWV verzekeringsbericht ontwikkeld. De voordelen zijn helder:

Snel

De klant kan 24/7 zijn gegevens downloaden van de site van het UWV en is niet meer afhankelijk van de werkgever die een -niet altijd direct geschikte- werkgeversverklaring aanlevert (de werkgeversverklaring gaat gemiddeld 2,4 keer op en neer i.v.m. correcties en aanvullende vragen).

Betrouwbaar

Het UWV is een overheidsbron. Daardoor heb je direct beschikking over de juiste en volledige inkomensgegevens die je nodig hebt voor de hypotheekaanvraag.

Zekerheid

Door gebruik van uniforme gegevensaanlevering is een uniforme rekenmethodiek mogelijk en heb je direct zekerheid over het toetsinkomen waarmee gerekend wordt, bij welke partij de hypotheekaanvraag ook wordt ingediend.

Gemak

De nieuwe Inkomensbepaling Loondienst is volledig digitaal ondersteund. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste gegevens gebruikt.

Meer informatie

Voor meer informatie, lees ons blog over Inkomensbepaling Loondienst of bekijk onze veelgestelde vragen.

Origineel persbericht (pdf)

Klaar voor je hypotheekaanvraag?

Bereken wat je kan lenen of start direct je hypotheekaanvraag. Liever zelf of toch advies? De keuze is aan jou.