bijBouwe in de persbijBouwe in de pers
Pers

bijBouwe vindt nieuwe investeerder voor Nederlandse hypotheken

Oscar VerheijenOscar Verheijen13 March 2020

AMSTERDAM, 13 maart 2020 – bijBouwe heeft het vertrouwen gewonnen van een nieuwe investeerder, die voor langere tijd belegt in eigen-woninghypotheken. Dit betekent dat wij weer vol actief zijn in alle belangrijke rentetarieven. Zo kunnen nieuwe klanten weer volop profiteren van onze scherpe rentes.

Waarom waren sommige rentetarieven niet beschikbaar?

Dat komt door de manier waarop wij werken. Beleggers investeren via ons in specifieke combinaties van rentevastperiodes en LTV, renteklassen. Wanneer een bepaalde renteklasse leeg is, en er geen nieuwe investeerder is opgelijnd, dan zoeken we geen nieuwe klanten voor die rentes.

Dit is niet nieuw in de markt. Wanneer bijvoorbeeld banken geen nieuwe klanten zoeken, verhogen zij de rentes. Dat willen wij niet. Wij bieden nieuwe klanten altijd een eerlijke rente of we bieden ze niets. Voor bestaande klanten is er altijd geld beschikbaar voor een verlenging of verhoging tegen een scherpe rente.

Dat we uitverkocht waren op een aantal belangrijke rentetarieven komt door de goed draaiende bijBouwe formule: snelle verwerkingstijden, een eenvoudig product met goede voorwaarden en altijd een scherpe rente.

Hoe komt het dat die renteklassen weer open zijn?

We zien dat steeds meer internationale beleggers de Nederlandse hypotheekmarkt betreden. Dit is goed voor de huizenkoper: hoe meer spelers, des te meer concurrentie, en dus hoe scherper de rente. Op de lange termijn is het belang van onze klant goed geborgd. Wij maken afspraken met investeerders voor de gehele looptijd van de hypotheek. Welke rente de klant betaalt, bepalen wij. Dit geldt bij afsluiten, maar ook bij verhogingen of het verlengen van de rentevastperiode. Wij hanteren altijd marktconforme rentes, ook in een markt waar huizenprijzen dalen.

Onze nieuwe belegger committeert zich aan een significante investering voor hypotheken en zal zich vooral richten op de belangrijke rentetarieven van 5 tot 30 jaar rentevast, van 0 tot 90% LTV.

Kan het gebeuren dat renteklassen weer uitverkocht raken?

Met deze substantiële toezegging om hypotheken te verstrekken kan bijBouwe voor langere tijd weer nieuwe klanten bedienen in de meeste relevante renteklassen. Ook zijn wij continu op zoek naar nieuwe langetermijn-investeerders.

Wat zijn de gevolgen als een renteklasse niet beschikbaar is?

Wanneer er geen funding beschikbaar is heeft dat geen gevolgen voor bestaande klanten. Die helpen we altijd bij een verhoging of verlenging tegen een scherpe rente. Nieuwe klanten nemen we dan tijdelijk niet meer aan in de gesloten renteklassen.

Origineel persbericht

Klaar voor je hypotheekaanvraag?

Bereken wat je kan lenen of start direct je hypotheekaanvraag. Liever zelf of toch advies? De keuze is aan jou.