bijBouwe in de persbijBouwe in de pers
Pers

Nederlandse woningkopers omarmen Fintech-hypotheek

Oscar VerheijenOscar Verheijen18 January 2016

AMSTERDAM, 18 januari 2016 – Het hypotheekproces gemakkelijker, sneller en dus voordeliger, dat moest mogelijk zijn. Nadat er fundamenteel 20, 30 jaar niet is veranderd, was de hypotheekmarkt rijp voor vernieuwing. Door inzet van nieuwe technologie en door het geheel opnieuw opzetten van het proces, is het Nederlandse fintech bedrijf bijBouwe hierin op succesvolle wijze in geslaagd. Het innovatieve platform maakt het voor het eerst mogelijk een hypotheek volledig online af te sluiten via www.bijbouwe.nl.

Hypotheken verstrekken gaat niet zomaar. Eerst heeft bijBouwe het vertrouwen gekregen van de toezichthouder (die alle benodigde vergunningen heeft gegeven), daarna van beleggers (waaronder Nederlandse pensioenfondsen die de hypotheken financieren) en sinds begin december 2015 ook van consumenten. Deze weten bijBouwe boven verwachting vaak te vinden en de eerste recensies zijn zeer positief. Maandag 18 januari zijn de eerste hypotheken zelfs als gepasseerd.

Binnen 10 minuten gratis een hypotheekaanbod, binnen 1 werkdag de offerte, binnen 5 werkdagen je hypotheek notaris-klaar. ‘’Is het echt zo simpel?’’ is vaak de reactie. Bouwe Kuik, CEO van bijBouwe, vertelt: ‘’Ja het is echt zo simpel. De inzet van technologie maakt het van oudsher trage en ingewikkelde hypotheekproces directer, begrijpelijker en makkelijker. We zagen een enorme behoefte naar een online alternatief op de hypotheekmarkt. We besloten het hypotheekproces te vernieuwen. Het feit dat de klanten nu voor ons kiezen sterkt ons in die keuze.’’

Eigen keuze staat voorop

Een groot onderdeel van dat nieuwe hypotheekproces is de eigen keuze van de klant. Het is vanzelfsprekend dat de consument zelf kiest waar hij zijn product afneemt. Als je een reis wilt boeken wil je natuurlijk ook zelf kiezen voor de aanbieder die voor jou het prettigst en het voordeligst is. Waarom niet bij het afsluiten van een hypotheek? Dat dacht bijBouwe ook. Daarom stelt bijBouwe vanaf het eerste kwartaal van dit jaar zijn platform ook open voor onafhankelijke adviseurs. Want de regie moet bij de klant liggen. Ook bij het afsluiten van een hypotheek.

bijbouwe-eerste-hypotheek-passeert

Tevreden klanten

Dat bijBouwe het vertrouwen van de klant heeft, blijkt wel uit het feit dat maandag 18 januari al de eerste hypotheken zijn gepasseerd. Bouwe Kuik ging langs bij een van de kersverse huiseigenaren om hem persoonlijk te feliciteren (foto). De 31-jarige softwareontwikkelaar is met zijn appartement in Zoetermeer de eerste trotse eigenaar van een huis met een bijBouwe hypotheek.

Vertrouwen

Daan Potjer, COO gaat verder: ‘’Als nieuwe speler toetreden tot de financiële markt is niet gemakkelijk. De financiële wereld is streng gereguleerd, en terecht! Een hypotheek is een van de meest ingrijpende financiële producten die een mens in zijn leven afsluit. Voor ons was de lancering dan ook een bijzonder moment. Veel fintech bedrijven komen niet door de strenge AFM-keuring. We zijn enorm trots dat we het vertrouwen krijgen van toezichthouders, beleggers, en nu dan ook de klanten.’’ Niet alleen klanten, maar ook de beleggerswereld reageert positief. Op de valreep hebben vorig jaar nog twee pensioenfondsen besloten via bijBouwe in de Nederlandse hypotheekmarkt te gaan beleggen.

Voor meer informatie bijBouwe:

bijBouwe, is als eerste volledige online hypotheekverstrekker een van de meest veelbelovende fintech bedrijven van Nederland. bijBouwe biedt hypotheken aan van € 37.500 tot € 1 miljoen. De vraag van consumenten wordt direct aan het aanbod van institutionele beleggers zoals (Nederlandse) pensioenfondsen gekoppeld. bijBouwe ziet de hypotheek niet als een transactie, maar als het begin van een lange termijn relatie. In de dienstverlening ligt de nadruk op kwaliteit, maar de inzet van technologie maakt het traject directer en makkelijker. bijBouwe biedt daardoor lagere kosten voor het afsluiten van een hypotheek (vanaf € 595 in totaal) en scherpe rentetarieven.

Voor meer informatie Dynamic Credit

bijBouwe is een initiatief van Dynamic Credit, dat zich sinds 2003 bezighoudt met het analyseren van hypotheekportefeuilles en het bieden van inzicht in de onderliggende risico’s. Sinds begin 2014 beheert Dynamic Credit op basis van deze ervaring hypotheekportefeuilles voor institutionele partijen die rechtstreeks in de Nederlandse markt willen investeren. Dynamic Credit heeft op dit moment mandaten van institutionele beleggers voor meer dan €6 miljard voor beleggingen in Nederlandse hypotheken. Die worden onder een aantal labels op de markt gebracht, waaronder, naast bijBouwe, de Hypotrust Woonbewust Hypotheek en de Hypotrust Elan Hypotheek.

Klaar voor je hypotheekaanvraag?

Bereken wat je kan lenen of start direct je hypotheekaanvraag. Liever zelf of toch advies? De keuze is aan jou.